IBG Česko zaznamenalo rekordní růst tržeb díky bateriovým úložištím

Kralupská technologická společnost IBG Česko zaznamenala v loňském roce výrazný nárůst tržeb. Ty dosáhly 1,4 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o přibližně 60 procent oproti předchozímu roku, kdy tržby činily 871 milionů korun.

IBG Česko zaznamenalo rekordní růst tržeb díky bateriovým úložištím
IBG Česko zaznamenalo rekordní růst tržeb díky bateriovým úložištím | foto: Shutterstock.com

Společnost, která je významným českým dodavatelem a integrátorem bateriových systémů pro ukládání energie, vděčí za tento růst zvýšené poptávce po energetických řešeních a expanzi na energetickém trhu. A hrubý zisk EBIT dosáhl 70,8 milionu korun.

V loňském roce IBG Česko dodala 6000 baterií a instalovala stacionární bateriové systémy s celkovou kapacitou 30 MWh. Mezi klíčové projekty patřila instalace bateriového úložiště ve Vítkovicích s výkonem 10 MW a kapacitou 9,45 MWh, které se v době uvedení do provozu stalo největším tuzemským bateriovým úložištěm.

Aleš Zázvorka, jednatel a generální ředitel IBG Česko, pro ČTK uvedl: "Potvrzuje se, že bateriová úložiště a rozvoj lokálních zdrojů energie přináší zajímavé příležitosti i pro inovativní české firmy." Společnost plánuje v letošním roce dále posilovat svou pozici na technologickém trhu a soustředit se na projekty přispívající k udržitelnému rozvoji a přechodu na zelenou energii.

IBG Česko se zaměřuje na vývoj a implementaci bateriových systémů, fotovoltaiky a dobíjecí infrastruktury pro elektromobily. Kromě České republiky působí také na Slovensku a v Maďarsku. Celá skupina zaměstnává více než 170 odborníků a její celkové tržby dosahují 1,8 miliardy korun.