HackerFest 2024: Odborná konference o kybernetické bezpečnosti v Praze

Ve čtvrtek 26. září 2024 se v pražském CineStar na Černém Mostě uskuteční 12. ročník odborné konference HackerFest. Tato prestižní akce přivítá přední české a zahraniční odborníky na internetovou bezpečnost, kteří budou diskutovat o nejnovějších trendech v oblasti hackingu a kybernetické ochrany.

HackerFest 2024: Odborná konference o kybernetické bezpečnosti v Praze
Hackerfest 2024 | se souhlasem https://www.hackerfest.cz/cs/

Konference nabídne řadu zajímavých témat. Wayne Burke bude hovořit o využití umělé inteligence v oblasti internetu věcí (IoT) v roce 2024. Matúš Puškár se zaměří na principy ZeroTrust a jejich implementaci ve firemním prostředí. Roman Kümmel upozorní na bezpečnostní rizika spojená s generováním PDF dokumentů z HTML.

William Ischanoe představí, jak mohou útočníci zneužít domácí routery k průniku do celé domácnosti. Martin Haller se bude věnovat potenciálu útoků v dodavatelském řetězci prostřednictvím Microsoft Entra ID. Lubomír Ošmera přiblíží metody persistence útočníků v Active Directory.

Ondřej Ševeček se zaměří na bezpečnost BitLocker šifrování bez použití PINu. James Stanger bude diskutovat o možnostech a limitech umělé inteligence v oblasti bezpečnostní analýzy.

Před hlavní konferencí proběhne workshop "AI Azure Independent Response" vedený Waynem Burkem. Tento třídenní workshop v angličtině se zaměří na rozvoj dovedností potřebných pro reakci na incidenty v Azure cloudu.

HackerFest 2024 bude probíhat v hybridním formátu, přičemž všechny přednášky budou online streamovány z konferenčního sálu v Praze. Účastníci získají 10denní přístup do archivu přednášek.

Hlavním partnerem konference je CompTIA a comma_0, dalšími partnery jsou Synology a .msg.