Banka Creditas expanduje: Nová centrála v pražském Karlíně za 2 miliardy

Banka Creditas oznámila významný krok ve svém rozvoji. Od developerské skupiny Sekyra Group odkoupila projekt administrativní budovy v pražském Karlíně, která se stane její novou centrálou. Investice do výstavby a dokončení budovy by měla přesáhnout 2 miliardy korun.

Banka Creditas expanduje: Nová centrála v pražském Karlíně za 2 miliardy
Banka Creditas expanduje: Nová centrála v pražském Karlíně za 2 miliardy | Foto: Banka Creditas

Nová centrála banky, označovaná jako budova A2, bude součástí vznikající čtvrti Rohan City. S plánovanou rozlohou 17 000 metrů čtverečních poskytne prostor až pro 2000 lidí. Kromě zaměstnanců banky Creditas zde najdou zázemí i další společnosti z její skupiny.

Kamil Rataj, člen představenstva banky, pro ČTK vysvětlil důvody této akvizice: "Skupina Creditas dynamicky roste, přibývají další společnosti. Logicky jsme proto pro naše zaměstnance hledali další, dostatečně rozsáhlé a reprezentativní prostory, které budou odpovídat nejmodernějším trendům."

"Těší nás, že do vznikající pražské čtvrti Rohan City přichází takto významná instituce, která svou přítomností ještě více posiluje prestiž této multifunkční lokality, kde již nyní působí řada firem nejen z finančního sektoru, ale i architektury, designu a developmentu. Projekt pro CREDITAS nabízí špičkový design od týmu architekta Jakuba Ciglera a značný důraz na šetrné technologie, které mimo jiné zajistí i úsporný provoz celé budovy,“ doplňuje Leoš Anderle, výkonný ředitel Sekyra Group.

Budova, jejíž architektonický návrh pochází od studia Jakuba Ciglera, by měla být dokončena za tři roky. Nabídne nejmodernější kancelářské prostory včetně restaurací.

Tato akvizice posiluje přítomnost Creditas v Karlíně, kde banka již vlastní budovy v Sokolovské a Pobřežní ulici. Kromě toho má Creditas v majetku i dům na třídě Svobody v Olomouci.

Banka Creditas, která vznikla v roce 1996 jako 1. Třebíčská záložna a bankou se stala v roce 2017, patří mezi středně velké banky v České republice. S více než 200 000 klienty a bilanční sumou přesahující 130 miliard korun si v loňském roce připsala čistý zisk více než 1,1 miliardy korun.