Investiční platforma Fondee má nového majitele. Kupuje ji skupina Direct Pavla Řeháka

Fondee bude nadále fungovat pod vedením svých spoluzakladatelů Jana a Evy Hlavsových.

Investiční platforma Fondee má nového majitele. Kupuje ji skupina Direct Pavla Řeháka
Zakladatelé Fondee manželé Jan a Eva Hlavsovi (vlevo) a Pavel Řehák | foto: Fondee (publikováno se svolením)

Investiční platforma Fondee má asi 17 tisíc klientů, je ale ztrátová. V červenci navíc dostala od České národní banky pokutu 900 tisíc korun za pochybení při poskytování investičních služeb zákazníkům, v rozkladu původního rozhodnutí pak ČNB snížila sankci na polovinu. Platformu teď kupuje skupina Direct, za kterou stojí investor a zakladatel společnosti Vigo Investments Pavel Řehák.

Do skupiny Direct patří kromě stejnojmenné pojišťovny také prodejce a servis aut Direct auto a společnost Fidoo, která nabízí finanční služby pro malé a střední podnikatele. „Fondee bude čtvrtým pilířem, na kterém naši budoucnost budeme stavět,“ řekl Řehák Seznam Zprávám. Do zisku by se prý Fondee mohlo dostat začátkem příštího roku.

Pro klienty Fondee se z uživatelského hlediska nic nemění, platforma bude nadále fungovat pod vedením svých spoluzakladatelů Jana a Evy Hlavsových. Obchod ještě podléhá schválení ČNB, cena transakce zůstává neveřejná. 

„Akvizicí se Fondee dostává do další životní fáze. Má za sebou sedm startupových let, během nichž se nám podařilo etablovat se na trhu s investováním do ETF fondů a rozrůst se na více než šestnáct tisíc klientů a další dva zahraniční trhy. Teď dozrál čas na to Fondee propojit s kapitálově silným hráčem,“ napsal Hlavsa v tiskové zprávě.

Fondee vzniklo v roce 2017, dnes působí v Česku, na Slovensku a v Polsku. 

S přispěním ČTK