Ivana Tykač se stává patronkou ženského fotbalového týmu Slavie Praha

Fotbalový klub SK Slavia Praha představil novou významnou spolupráci. Renomovaná podnikatelka a filantropka Ivana Tykač převzala roli patronky ženského fotbalového týmu SK Slavia Praha, čímž otevírá novou kapitolu v historii tohoto úspěšného týmu.

Ivana Tykač se stává patronkou ženského fotbalového týmu Slavie Praha
Ivana Tykač se stala patronkou slávistických žen | SK Slavia Praha/Matyáš Klápa

Ivana Tykač, zakladatelka obecně prospěšné společnosti Women for Women, vstupuje do ženského fotbalu. Ve svém prohlášení zdůraznila klíčovou roli, kterou může ženský fotbal hrát v životech mladých dívek: „Děvčata ve Slavii jsou boží a jsem ráda, že se stávám jejich patronkou,“ uvedla.

Sport je sice na prvním místě, zdaleka ale nejde jenom o něj. Podnikatelka rovněž vyzdvihla potenciál fotbalu v budování silné identity. „Ženy musí mít především svoji identitu. Ta se někdy těžko nalézá a chce to odvahu a sílu na ní trvat,“ poznamenala.

Součástí spolupráce je i nové partnerství mezi SK Slavia Praha a společností Women for Women. Tato organizace, která za dvanáct let své existence realizovala řadu úspěšných charitativních a společensky prospěšných projektů, jako jsou Obědy pro děti, SOS do školky či Bydlení pro děti, bude nyní viditelně spojena s ženským fotbalovým týmem Slavie.

Ivana Tykač se stává patronkou ženského fotbalového týmu Slavie Praha

Barbora Votíková na předsezonní tiskové konferenci Ivana tykač na předsezonní tiskové konferenci Jiří Vágner, Jaroslav Tvrdík, Jaroslava Rinnerová, Martin Říha, Kateřina Svitková, Barbora Votíková, Ivana Tykač, Diana Bartovičová a Gabriela Šlajsová na předsezonní tiskové konferenci Kateřina Svitková, Barbora Votíková, Ivana Tykač, Diana Bartovičová a Gabriela Šlajsová na předsezonní tiskové konferenci+1

Logo Women for Women se stane novým a výrazným prvkem na dresech slávistických fotbalistek a bude tak symbolizovat spojení sportu a sociální odpovědnosti. Zmíněná společnost má na svém kontě také bohulibé projekty Servis rodiny či První krok.

Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha, nové partnerství uvítal. Poukázal na rostoucí popularitu ženského fotbalu nejen v České republice, ale i ve světovém měřítku.

„Abychom mohli jeho prostředí posouvat, potřebujeme silné partnery a inspirativní osobnosti,“ zdůraznil. „Jsem nesmírně hrdý, že se paní Ivana Tykač stává patronkou našeho ženského týmu,“ doplnil.

Ivana Tykač | Patronka ženského fotbalového týmu Slavie

„Slávistky jsou aktuálně nejlepším českým ženským týmem a hrdě reprezentují náš klub i zemi na té nejvyšší možné úrovni. Věřím, že navážeme na sportovní úspěchy let minulých a budeme i nadále dělat slávistickým fanouškům radost,“ řekla dále Tvrdík.

Klub také oznámil další posilu do kabiny hráček. Po nedávném návratu záložnice Kateřiny Svitkové z Chelsea dnes Slavia zveřejnila také návrat brankářky Barbory Votíkové z anglického Tottenham Hotspur FC.