Fender a Jack White: Hudební exploze v podobě tří nových nástrojů

Společnost Fender Musical Instruments Corporation (FMIC) oznámila uvedení exkluzivní kolekce vytvořené ve spolupráci s ikonou rockové hudby Jackem Whitem. Tento dvanáctinásobný držitel ceny GRAMMY se podílel na návrhu tří unikátních produktů, které autenticky reflektují jeho osobitý styl a zvukovou identitu.

Fender a Jack White: Hudební exploze v podobě tří nových nástrojů
Fender a Jack White: Hudební exploze v podobě tří nových nástrojů | www.fender.com

Produkty kolekce Jacka Whitea

Nová kolekce zahrnuje tři prémiové produkty:
Fender Jack White Pano Verb™ – Zesilovač inspirovaný vintage estetikou a vybavený pokročilými stereo reverb a tremolo efekty. Unikátní konfigurace reproduktorů 15" a 10" poskytuje bohatý a komplexní zvuk, ideální pro profesionály a audiofily. Cena: 70 000 Kč.
Fender Jack White TripleCaster™ Telecaster® – Elektrická kytara s elegantním černým lesklým povrchem a bílými komponenty. Tento model je vybaven vibratem Bigsby, třemi zakázkovými snímači a řadou specifických úprav, které umožňují věrně napodobit Whiteův charakteristický zvuk. Cena: 70 000 Kč.
Fender Jack White TripleSonic™ Acoustasonic® – Akustická kytara s matným černým vrškem a bílým tělem a krkem. Tento model se vyznačuje inovativním designem krku a speciálním přepínačem voicings, poskytujícím širokou paletu zvukových možností, ideální pro kreativní experimenty. Cena: 58 000 Kč.

Rocková ikona a umělecký inovátor

Jack White se etabloval jako klíčová postava garážového rocku na počátku 21. století, zejména díky albům The White Stripes (2001) a Elephant (2003), která výrazně ovlivnila hudební scénu. Jeho kariéra zahrnuje působení v kapelách The White Stripes, The Raconteurs a The Dead Weather, stejně jako úspěšnou sólovou dráhu. Mimo svou hudební tvorbu se White věnuje i oblasti designu a umění, včetně čalounictví a analogových technologií.

Justin Norvell, výkonný viceprezident pro produkty ve FMIC, uvedl: „Jack je skutečný vizionář v hudebním světě. Tato kolekce ztělesňuje jeho jedinečnost a jsme hrdí, že můžeme jeho vizi přenést k fanouškům i hudebníkům.“

Nová kolekce Jacka Whitea se stává součástí prestižní řady Fender Artist Signature Series, která vzdává hold ikonickým hudebníkům prostřednictvím inovativních produktů navržených podle jejich jedinečných specifikací.