Děsí vás cloud? Zkuste ho, nebolí to

Lidé se stále bojí představy, že nejsou schopni ukázat na konkrétní server a říct: „Moje data jsou tady“

Děsí vás cloud? Zkuste ho, nebolí to
V případech, kdy je použití veřejného cloudu nevhodné, existuje varianta výstavby privátního cloudu. | Shutterstock.com

Ačkoli více než devadesát procent podniků již nějakým způsobem využívá cloudové služby, podíl závislosti na on-premise infrastruktuře se stále pohybuje v obdobných číslech. Pro většinu společností se tak představa, že kompletně přestěhují to, co „mají doma“, někam na virtuální cizí hardware kdesi v zahraničí, zdá jako zatím nereálná. Spoustu lidí stále děsí představa, že nejsou schopni ukázat na konkrétní server a říct: „Moje data jsou tady.“

Pro a proti

I cloud má samozřejmě své výhody a nevýhody. Pokud jste státní orgán, provozovatel kritické infrastruktury nebo se jakýmkoli způsobem podílíte na národní bezpečnosti, je uložení dat kdesi (nedejbože v cizím státě) přinejmenším neoptimální. I v tomto případě máte ale možnost implementovat jednu z hybridních variant cloudového nasazení nebo prostě provozovat privátní cloud, což byla jedna z myšlenek, kam by mohla směřovat modernizace České pošty a následně kompetence svěřená Národní agentuře pro komunikační a informační technologie.

Jestliže však do této kategorie nespadáte, a ještě k tomu jste spíše malý nebo střední podnik, jsou TCO (celkové náklady spojené s vlastnictvím) vlastní technologické infrastruktury často obtížně obhajitelné. Jednou z hlavních výhod cloudové infrastruktury je, že můžete platit náklady spojené pouze se zdroji, které aktuálně využíváte, a tyto zdroje škálovat v podstatě neomezeně. Součástí těchto poplatků jsou samozřejmě zjevné náklady, jako je nákup hardwaru, elektřina, internet, ale i na první pohled možná neviditelné artikly, z nichž zcela nejvýznamnější jsou znalostní kompetence lidí. Za provozem spolehlivého cloudového datacentra stojí obvykle desítky IT odborníků, kteří tvoří nejen nemalou část nákladů, ale také je v dnešní době obtížné takové lidi na trhu práce sehnat. Představa, že by se malá firma měla náborem takového zaměstnance zabývat, zaplatit jej a pak na něm být plně závislá, je v současné situaci skutečně těžko proveditelná.

Vydání

Celý článek je dostupný předplatitelům týdeníku Hrot

Máte účet?

Přihlásit